FAQ – Permanente Make-up

  1. Doet het pijn?

    Permanente make-up (PMU) is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur en verzachtende crème die wordt opgelegd, kunnen de meeste ongemakken voor u weggenomen worden.

  2. Hoe lang duurt een behandeling?

    Een behandeling duurt gemiddeld 1 tot 1½ uur. Dit is inclusief het intakegesprek, voortekenen, kleurkeuze, de pigmentatie zelf en de afhandeling.

  3. Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

    Vlak na de behandeling zal de kleur veel intenser zijn dan het eindresultaat. Bij een zwarte eyeliner zal de kleur niet veel vervagen, maar voor lippen en wenkbrauwen moet je rekenen op 40% afname van de kleurintenstiteit en dit binnen de week. Na 4 weken tot 3 maand na de behandeling, is er nog een follow-up afspraak (inbegrepen in de prijs) om te dubbel checken of de kleur egaal is en of het eindresultaat effectief het gewenste resultaat is. Waar nodig kan er dan nog bijgewerkt worden.

  4. Hoe lang blijft permanente make-up?

    Per definitie zou de PMU altijd aanwezig moeten blijven. De intensiteit van de kleur kan in de loop der tijd echter wel vervagen, maar dat is afhankelijk van persoon tot persoon. De vervaging van de kleur hangt af van verschillende factoren zoals bv. de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem maar ook de pigmentatie die reeds in uw huid aanwezig is (hoe goed het pigment wordt opgenomen met andere woorden). Daarom is het niet uitgesloten dat na enkele jaren een refresh van de kleur nodig zou blijken.

  5. Is PMU veilig?

    Ja! Wij zijn lid van de Academy of Micropigmentation. We werken volledig volgens de normen die werden opgelegd door de overheid. De pigmenten die zij gebruikt zijn goedgekeurd door de FDA (American Food and Drug Administration) en hebben een CE label (Europees keurmerk).

  6. Kan ik nadien nog gewone make-up dragen?

    Uiteraard. Permanente make-up kan subtiel aangebracht worden en dient met name om de gelaatstrekken te accentueren. Voor een avondje weg is het perfect mogelijk zelf nog make-up aan te brengen.

  7. Is PMU hetzelfde als een tatoeage?

    Het lijkt op mekaar maar de techniek en de apparatuur zijn totaal verschillend. Ook de samenstelling van het pigment is huidvriendelijker dan een tattoo.

    Een paar dingen om rekening mee te houden:

    • Kleurintesisteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld lippen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat daarom PMU niet vlak voor een belangrijke gelegenheid aanbrengen. Liever ruim vooraf of erna.
    • Hygiëne en UV-licht: Om hygiënische redenen mag u gedurende een week na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Ook zon (en zonnebank) of koude omstandigheden en voornl. wind, worden best gemeden. Houdt dus bij het aanbrengen van PMU rekening met uw vakantieplannen.
    • De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van PMU kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Gedurende de eerste dagen mag u geen make-up aanbrengen op de behandelde zone(s).
    • Voorzorgsmaatregelen: Indien u een PMU wenst aan te brengen op de lippen en gevoelig bent voor koortsblaasjes (herpes labialis), is het aangeraden ruim voor de behandeling te starten met een Zovirax-kuur in pilvorm (de Zoviraxzalf droogt teveel uit). Vraag raad aan uw huid(/s)arts.
  8. Ik ben zwanger, kan ik een PMU-behandeling laten doen?

    De gebruikte producten en pigmenten zijn in principe niet schadelijk voor uw kindje, ik raad echter toch af om tijdens de zwangerschap een pigmentatie te laten doen . Tijdens deze periode verkeert uw lichaam in een verhoogde staat van allertheid, dwz dat uw lichaam elke poging om vreemde stoffen, hoe oppervlakkig ook in het lichaam, zal proberen af te breken.

    Aangezien ik op de epidermis en de opperste huidlaag van de dermis werk, waar de lymfevaatjes zich bevinden , zullen deze actiever worden en zal het vaak moeilijk zijn het pigment in de huid te houden.

    Wacht daarom liever tot na de zwangerschap en borstvoeding.

  9. Ik volg een chemokuur, kan ik een PMU-behandeling laten doen?

    
Na een chemokuur is het aan te raden 3 maanden te wachten. Vraag ook steeds goedkeuring aan uw arts.

  10. Ik neem medicijnen, kan ik een PMU-behandeling laten doen?

    
Indien u bloedverdunners neemt, dient u vooraf contact op te nemen met uw arts. Ook inname van pijnstillers (dafalgan, aspirine enz) en alcohol werken bloed verdunnend.

Voor een behandeling aan de ogen is het aangeraden vooraf naar de apotheek te gaan en een oogzalf te vragen voor de nabehandeling. Deze zijn zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar. (Terramycine, Tobrex of Terra Cortril zijn de meest voorkomende oogcrèmes)
 Mocht u nog een tube van deze oogcrème hebben, let dan zeker op de houdbaarheidsdatum want oogcrèmes blijven niet lang goed eens ze geopend zijn.


Indien u lenzen draagt en een PMU-behandeling aan de ogen laat uitvoeren, is het aangewezen de eerste 3 dagen na de behandeling een bril te dragen, omdat er 3x daags zalf moet aangebracht worden op de behandelde zone.

Andere contradicties:

Het spreekt voor zich dat u geen PMU-behandeling kan laten doen wanneer u een infectie heeft (wratten, herpes, bacteriële aandoeningen of geelzucht), besmet bent met het HIV-virus of Hepatitis heeft. Bij aandoeningen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog, bent u verplicht deze te melden.

Geen antwoord gevonden op uw vagen?

Stuur ons uw contactgegevens en we nemen z.s.m. contact op.

Alvast bedankt voor uw interesse!

    • Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken om contact op te nemen.

    • Beste bezoeker, je gegevens worden via beveiligde verbinding verzonden en verwerkt. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met je in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in ons privacybeleid.